בשנים האחרונות מספר החברות המתמחים בתחום אחסון שרתים הולך וגדל, אחסון שרתים מתבצע בחוות שרתים שנבנתה באופן יעודי ומתחזקת תשתיות התואמות לאחסון והפעלת שרתים. רב חוות השרתים שייכות לספקיות האינטרנט וחברות הגדולות ומאפשרות ללקוחות פרטיים לאחסן בחווה שלהם שרת פרטי, לשכור שרת או לרכוש שירותים ספציפיים. חוות השרתים ממוקמות באיזורים שונים ברחבי הארץ או בחו"ל. השיקולים לגבי מיקום השרתים מורכבים ומושפעים מאופיו של העסק ואפיונו של האתר.
בעלי אתרים רבים אינם מכירים את ההבדלים ומטבע הדברים מתקשים להגדיר או לבחור בסוג שרת אחסון המתאים להם, במאמר זה ננסה לציין את ההבדלים, תוך הדגשת היתרונות והחסרונות של כל סוג.
ישנם מספר כללים אותם נחפש ונמדוד במהלך החיפושים אחר חברת אחסון שרתים :
* רוחב הפס של השרת - הרוחב פס מומלץ שיהיה בכניסה וביציאה (סימטרי) עומד על מהירות של 10 מגה ביט בשנייה.
* אספקה תמידית של אוויר וחשמל - חוות השרתים חייבת לתחזק אל פסק וגנראטורים לשעת חירום.
* מערכת הגנה ואבטחת מידע בנוסף לשירות התראה במייל במקרה של תקלה.
* צוות תמיכה מיומן ומקצועי מסביב לשעון במשך כל ימות השבוע.
* ניטור חיצוני 247 לשרת ולרכיבים קריטיים.
* גישה מרחוק לשרת הייעודי שלכם.
בבחירת ספק אחסון חשוב לשים דגש ולתת את הדעת על מגוון קריטריונים ולהתעמק בנושא, אחסון שרתים במקום לא מתאים או כזה שלא עומד בדרישות ואו לא יוכל לספק את הביצועים הנדרשים עבור הלקוח יגרור הפרעות בתפקוד השוטף של האתר, לא מעט מהתקלות ומההתנהלות הכבדה של הרבה אתרים היא תוצאה מבחירה לא נכונה של ספק השירות של אחסון שרתים, שווה להשקיע בחיפוש אחרי חברת אחסון שרתים על מנת להגיע למצב של השלמה בין הסעיף של אחסון שרתים לבין שאר הגורמים כגון עיצוב, בניה וקידום של האתר.